dijous, 16 de gener del 2014

Estar federat

Aquests dies ens ha arribat a les nostres mans la revista de la Federació d'Ateneus. Aquest és un número especial, ja que commemoren el 30é aniversari de la seva constitució. En el moment que llegia les entrevistes als quatre presidents de diferents entitats del territori català federades, coincidíem amb les diferents reflexions que realitzaven sobre la importància d'estar federat.
Es reflexionava sobre la importància de sentir-se "arropat". Aquest va ser el motiu principal pel qual vam decidir federar-nos. En el moment que s'inicia una associació se't generen pors i dubtes que no saps ben bé on anar a recollir la resposta. Troba aquest lloc, amb molts anys d'experiència és molt important. A més a més, des de la federació, ens han escoltat i encoratjat davant aquest nou projecte.
Un altre element que coincidien els entrevistat, és la importància de continuar construint l'associacionisme en el nostre país. No només es tracta de realitzar unes determinades activitats, sinó que es posen en comú idees i persones que es poden trobar allunyades en les seves ideologies, però que dins una determinada associació fan front comú per aconseguir uns objectius determinats.
Les entitats que duen una llarga trajectòria, ressaltaven que han viscut diversos moments complicats, i que en el moment actual, és necessari unir esforços per a continuar endavant amb l'associació, més enllà de la problemàtica econòmica es tracta  d'extreure el talent individual de cadascú, ja que, sumant cada iniciativa s'aconsegueix tirar endavant l'entitat i alhora, tirar endavant el país.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada