dijous, 9 de gener del 2014

Ahir, avui, demà,

Ahir fou el final del nostre passat. Avui és el primer dia del nostre futur com a catalans.
Després de l'eufòria inicial, la sorpresa, les valoracions, els impulsos de cridar ben fort, i la rabia continguda durant tant de temps d'espera, per fi podem dir que ja hem desencallat aquesta idea que havíem aparcat a les portes del parlament de Catalunya el passat dia 11 de setembre per a que els "nostres polítics" li fessin una signatura de "consti i certifico".

Molt bé doncs. Ara ja tenim data!!!.

Enhorabona a totes les persones que ho hem fet possible amb els nostres actes, les nostres reinvindicacions, les nostres actituds sensates, etc, etc....

I ara que?
Ara que, preguntem...

Doncs ara toca construir país. Si ja tenim la configuració virtual que som un país, amb la seva llengua, la seva cultura i la seva gent... la seva sardana, la seva senyera i la seva diada... però que ens falta a tot això?

Que, que ens falta?

Ens falta tot!!!

Com voldrem l'educació dels nostres fills? la voldrem pública, privada, semi-privada. I si escollim alguna d'aquestes opcions, quin model d'educació voldrem?. Seguirem ensenyant als nostres fills amb uns models obsolets d'educació que només serveixen per crear autòmats que aprenen conceptes sense entendre'ls??
O inventarem o adaptarem un sistema on es combati el fracàs escolar i donem de menjar apart als més intel·lectuals per a que treballin en un futur per la millora dels menys afavorits?

I les lleis del nostre país? com les volem?
Volem que el nostre CODI PENAL CATALÀ castigui amb severitat la corrupció política? o seguirem amb models caciquistes com fins ara que sempre el més poderós evita la presó amb soltura i facilitat?

I les nostres religions? serem un estat independent, laic o seguirem en l'antracisme d'una religió que ha castigat en nom d'algun Déu als que no combregaven amb les idees que manaven?

I les nostres fronteres? com les defensarem? posarem Mossos d'Esquadra a la Jonquera i a la farga de Moles per evitar que Andorra ens faci la competència amb el tabac i el sucre, o subscriure'm algun pacte de comerç i bones intencions?

I el nostre DNI? li direm DNI o li direm TIP (targeta d'identificació personal) o no tindrem document d'identitat i ho farem com els britànics?

I les nostres carreteres, hospitals, jutjats, centres d'acollida, escoles, etc, etc... quin organisme les regularà? seguirem amb una sanitat pública que es desgasta greument amb immigrants que no aporten a l'IRPF i que provoquen fuga de capitals catalans cap als seus països d'origen, apart d'un col·lapse constant de les nostres instàl·lacions sustentades amb els nostres tributs i impostos?

Seguirem amb una justícia ineficaç que es guia encara amb folis i folis redactats quasi bé amb una màquina d'escriure OLIVETTI i que recrimina als delinqüents les seves faltes i delictes però que els hi permet una llarga llista d'antecedents policials abans d'ingressar-los a la presó per poder "REINSERTAR-LOS?

tot això i molt més cal tenir-ho present i començar a realitzar projectes de país... Un país que es diu Catalunya... Un nou pais que ens toca a nosaltres construir ARA!!!

Jordi P.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada