dilluns, 20 de gener del 2014

Som el que mengem, o som el que pensem?



Cada dia són més, i segons sembla més contrastats però més contradictoris els centenars d'estudis que apareixen informant de la importància de mantenir una alimentació adequada, una dieta equilibrada i una vida saludable.

Certament la ciència serveix per donar-nos entre d'altres coses una millora substancial dels hàbits de vida, alhora de també facilitar-nos informació sobre com evitar o minorar les possibilitats de patir malalties tan actuals com "càncer, colesterol, sobrepès, etc" però també hem de fer una bona reflexió sobre aquest gran eslògan tan mediàtic de "SOM EL QUE MENGEM".

La cultura popular ja fa anys que ens ha ensenyat que la naturalesa es molt sàvia i que els antics remeis i les dites populars són un pou de saviesa incansable que sense estar contrastades per estudis científics, ja asseguraven que una vida saludable es un conjunt de bones practiques.

Ara bé, jo voldria fer un STOP i plantejar la següent pregunta.

Realment SÓM el que MENGEM?

Ens passem el dia pensant en si allò que anem a ingerir ens produirà hipertensió, si ens augmentarà els nostres nivells de colesterol, o si ens provocarà càncer.
Si el menjar porta massa sal, si ingerim massa proteïna animal, o si no hem menjat les peces de fruita que ens pertocaven.
També volem anar en compte amb els excessos del tabac i l'alcohol i ens encoratgem a seguir algunes solucions màgiques que normalment s'anuncien per TV com el gran descobriment... clar que aquestes solucions, passats uns mesos desapareixen amb la mateixa magià amb que van aparèixer.

Tot correcte fins ara!!... hem de conscients que tot allò que el nostre cos ingereix determinarà en gran mesura si el nostre fetge es veu afectat, si els nostres ronyons hauran de destil·lar massa o si el nostre estomac podrà aguantar els excessos de menjar durant les festes nadalenques etc.

Però i allò que ingerim i no és menjar?
Allò que no surt a la dieta mediterrània?
Els hàbits que els metges no ens recepten a la seva consulta?
Coses com l’odi, l’enveja, el mal humor, les notícies de desgracies, els disgustos, els nervis, l’estress, les depressions, ...tot això també ho ingerim cada dia, i sense ser-ne conscients, perquè no cal asseure’ns en una cadira i posar-nos un plat davant de taula per que ens entri dins del cos.
Exemples? Infinits!!
-        El 3/24 anuncia havent sopat que a partir del mes vinent la factura de la llum pujarà un 23%.
-        La CRISIS ha afectat a 350 milions de persones a tota europa
-        El diari Segre ens informa que l’atur ha pujat un 3% i actualment ja hi ha 6 milions de persones.
-        32 famílies perdran la casa aquesta setmana per no poder pagar la hipoteca.
-        El nou fitxatge del futbol Club X ha costat 95 milions d’euros, més 12 milions d’euros que cobrarà lliures d’impostos cada any de contracte.
-        84 persones moren assassinades en un teatre de Xexenia (Rússia) a mans d’un grup terrorista.
-        Un tren amb 128 passatgers ha descarrilat a Galicia. Hi ha fins al moment un total de 34 morts i 67 ferits greus.
-        Discutim amb la nostra veïna perquè cada dia es deixa la bossa d’escombreries al replà de l’escala i la fortor que emana és insuportable.
-        En una rotonda de circulació el camioner no realitza correctament el “Cediu el pas” i amb totes les ganes i ràbia possible li cridem, l’insultem i fem sonar el clàxon per dir-li “el que es mereix”
-        El polític “XY” ha cobrat sobresous durant anys i ha estafat a hisenda 38 milions d’euros.

Tot això també ho posem dins nostre. Concretament al nostre cervell. Si, si, al nostre cervell, a totes hores i sense tenir una dieta mediterrània mental definida.
En aquest cas no hi ha tants estudis que recomanin tancar la TV o que ens recordin que s’han evitar les crítiques, les discussions, les envejes o els comentaris despectius.
No hi ha dietes equilibrades recomanades per naturistes que ens diguin que apart de caminar 1 hora al dia i fer 5 menjades, 3 d’elles de fruita i verdura, també hem de procurar mantenir una ment neta, un cervell sanejat i uns pensaments positius.

Perquè mantenir una ment neta i uns pensaments positius també és un bon hàbit de vida i de salut. Perquè el nostre cos se’n recent de haver de viure sempre escoltant desgracies, morts, assassinats, violacions, odi, crítiques, infidelitats de famosos, i desahucis de persones amb pocs recursos que perden la casa perquè han de donar de menjar als seus fills.

Potser va sent hora que ampliem el nostre cercle de bones pràctiques per intentar viure molts anys amb una bona alimentació i una salut adequada i també posem filtre a tot allò que els nostres ulls i les nostres orelles capten i posteriorment el nostre cervell converteix en pensaments que es resumeixen entre d’altres amb paraules tant cancerígenes com CRISIS.


  

1 comentari:

  1. SEGA GENESIS - GAN-GAMING
    SEGA GENESIS. GENESIS-HANDS. Genesis (JP-EU). NA. casinosites.one NA. https://sol.edu.kg/ NA. SEGA GENESIS-HANDS. NA. SEGA 토토 GENESIS. NA. GENESIS-HANDS. NA. herzamanindir.com/

    ResponElimina