divendres, 3 d’abril del 2015

El llibre dels Ateneus


La Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) va presentar el llibre Ateneus: Cultura i llibertat. Associaciacionisme a la Catalunya contemporània a la sala Bohigas de l’Ateneu Barcelonès  el passat dijous 26 de març. L’obra fa un recorregut pel moviment associatiu de Catalunya des del segle XVIII fins a l’actualitat i destaca la seva aportació a la formació de les classes populars.

Els coautors del llibre, els historiadors Ramon Arnabat i Xavier Ferré, assenyalen la tasca polititzadora dels ateneus i com han aconseguit cohesionar a diferents sectors socials. Segons Xavier Ferré, “els conceptes societat política i civil són indissolubles per comprendre els referents del segle XXI”.  La publicació mostra la importància del moviment associacionista a Catalunya. “Forma part del seu ADN i en els moments més difícils és quan pren més força”, explica l’altre autor del llibre, Ramon Arnabat. 

El llibre, editat per la Federació d’Ateneus de Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, el podeu trobar a la seu de la FAC.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada