dimecres, 30 d’abril del 2014

Jordi Margarit al primer aniversari de l'Ateneu

Poc a poc ens anem caminant cap a un altre any!
Vam celebrar el primer aniversari de l'Ateneu Golmesenc, amb la companyia d'en Jordi Margarit. Va ser una tarda molt agradable debatent sobre el paper dels mitjans de comunicació en el procés català.
Ja fa anys que tots tenim present que els mitjans de comunicació influeixen en la nostra vida. Potser és en l'actualitat, amb el canvi de tendències catalanistes quan ens donem compte de la influència dels mitjans.


Aquesta influència no sempre és en positiu. Moltes vegades, qualsevol notícia que sorgeix s'utilitza per a emmascarar, embrutar, modificar, ... un moviment actiu amb unes connotacions ben definides. I em de ser les pròpies persones d'una forma individual qui ha de desgranar tota aquesta informació.

Els canvis no només sorgeixen a nivell de les persones, també s'ha observat una evolució o canvi de tendència en els mitjans. Aquesta va ser una de les preguntes centrals que se li va realitzar al Margarit, ja que aquest periodista treballa dins un grup  on es mostren tendències ben diferenciades segons el mitjà que parlem. En aquest sentit, el periodista va explicar que en cap moment "li han dirigit" les opinions i maneres de realitzar el programa.
També va emfatitzar la importància que té conèixer el públic que forma l'audiència d'un programa.  Un assistent a la xerrada va explicar, com les persones grans s'informen i entenen tot allò que succeeix al món a través de la radio, en aquest sentit, va anomenar que "la radio era la universitat de les persones grans". I és en aquest moment quan el periodista va comentar que també és important posar cara a qui t'està escoltant.
 En aquest primer aniversari, vàrem estrenar el llibre de firmes de l'Ateneu. L'alcalde de Golmés i el Jordi Margarit han estat els primers a firmar el llibre, que esperem anar acumulant, per a què quan hagin passat uns anys tinguem el record d'aquells que ens hauran anat acompanyant tots aquests anys!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada